Wasdrogerballen: Grootmoeders hack is opnieuw populair!

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 12:05

Gebruik je wasdrogerballen in de droger, dan wordt je kleding: sneller droog, minder gekreukt, zachter en minder statisch.

Klinkt fantastisch toch?

In deze blog lees je meer over de voordelen en het gebruik van deze fantastische schapenwollen drogerballen.

 

Waar zijn deze drogerballen van gemaakt? 

Onze wasdrogerballen worden gemaakt van Merino schapenwol, van schapen die komen uit New-Zeeland. Er is een geweldige oplossing voor zowel het milieu, jouw portemonnee en het schaap. Het prachtige schapenwol wordt niet weggegooid, maar op biologische manier gereinigd en hergebruikt op een duurzame manier.

 

De voordelen van drOGERBALLEN op een rijtje

Het gebruik van wasdrogerballen heeft verschillende voordelen:

1. De wasdrogerballen zorgen voor een kortere droogtijd tot wel 42% en zo bespaar je energie

2. Ze werken als natuurlijke wasverzachter
3. Je hoeft minder tot niet te strijken, zorgt voor minder kreukels in de kleding
4. Verwijdert statische lading van je wasgoed
3. Ze gaan mega lang mee: wel 1000+ droogbeurten

Voor ons is het feit dat je bespaart op plastic en chemicaliën meer dan voldoende om nooit meer te willen overstappen naar wasverzachter. 

Hoe gebruik ik wasdrogerballen gemaakt van schapenwol?

Onze drogerballen van GEUR BIJ DE WAS zitten 6 stuks XL Schappenwollen wasdrogerballen, geleverd in een duurzaam katoenen opbergzakje.

1. Bij een volle droger: gebruik je 4-6 wasballen.
2. Bij een legere droger: gebruik je 2-3 wasballen.
3. Zet de droger aan op een kortere droogstand dan dat je normaliter gewend bent.
4. Wanneer je de wasdroger ballen voor de eerste keer gebruikt, kunnen ze nog wat pluisjes afgeven. Na de eerste droogbeurt geven de ballen geen pluizen meer af! 
5. Je kunt de ballen met wat water besproeien onder de kraan, zo verwijderen ze nog meer statische lading van je wasgoed.

6. Je kan er paar druppels van je favoriete wasparfum erop sprenkelen, de heerlijke geur kan zich zo nog beter verspreiden.

Let op: De drogerballen kunnen wat geluid maken in de droger, maar vele malen minder dan plastic of rubberen drogerballen.

 

Hoe werken wasdrogerballen nou precies in de droger?

1. Meer warme luchtcirculatie

Om de was goed te kunnen laten drogen, moet de was die in droger zit worden gescheiden om warme lucht te laten circuleren. De drogerballen zorgen voor dit effect, waardoor de was luchtiger rond gaat in de trommel van de wasdroger. Hierdoor versnelt het droogproces en hoeft de droger minder lang te draaien.

2. Wol verzacht vezels & verwijdert statische lading

Waarom onze drogerballen een vervanging zouden zijn van wasverzachter, dit komt de manier waarop de ballen een werking aan gaan met de vezels in het wasgoed. De wasdrogerbollen bewegen de vezels op een delicate manier, waardoor uw wasgoed zachter aanvoelt wanneer het droogt. Bijkomend hoeft je minder tot niet te strijken doordat de was minder kreukt en minder statisch is.

In het geval dat de statische elektriciteit echter nog steeds aanwezig is, zorg er dan voor dat je een klein beetje water op de drogerballen sproeit voordat je ze in de droogtrommel plaatst. Zo verhoog je de luchtvochtigheid in de droogtrommel en je verwijdert zo alle resterende statische elektriciteit. 

3. Jarenlang plezier van deze aankoop!

Een ander geweldig aspect van wollen drogerballen is hoe lang ze meegaan. Hoewel het kan variëren, kunnen sommige drogerballen meer dan 1.000 keer worden gebruikt, wat voor de meeste mensen tot meer dan 5 jaar meegaat! De enige keer dat u zich zorgen hoeft te maken over het vervangen ervan, is wanneer u ziet dat de ballen beginnen te ontrafelen.

 

Waarom kiezen voor wollen drogerballen en niet voor plastic/rubber?

Wasdrogerballen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals plastic, rubber en wol. Ben je op zoek naar een milieuvriendelijker alternatief voor droogtrommeldoekjes en wasverzachter, dan kom je uit op de wollen drogerballen. Als je dan toch voor duurzaam kiest dan is het uiteraard beter om de plastic of rubberen ballen te laten liggen.

Wollen drogerbollen zijn bovendien ook sneller en efficiënter als het gaat om het drogen van wasgoed dankzij de warmte die uit de droger wordt vastgehouden, waardoor hun droog vermogen weer toeneemt. 

 

Tip: Hoewel het gebruik van drogerballen ongeparfumeerd is (wat voor sommigen goed kan zijn), is het vrij eenvoudig om een ​​beetje geur toe te voegen als dat nodig is. Breng gewoon wat etherische oliën of wasparfum aan op de ballen.

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kan je nog jarenlang aan de slag met je fijne wasdrogerballen van GEUR BIJ DE WAS. Ook is dit prachtige tasje een fantastisch- en uniek cadeau om aan iemand anders te geven. Hier maak je gegarandeerd iemand erg blij mee!

 

Ben jij net zo enthousiast geworden als ons, klik dan snel op de link hieronder voor deze musthave drogerballen.

https://www.geurbijdewas.nl/product/8550087/drogerballen-set-van-6

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marea
een jaar geleden

Ik zelf gebruik al ruim 2 jaar drogerbollen en wat voor mij het belangrijkste is dat ik veel minder hoef te strijken en dat scheelt zoveel tijd in de week. Moet je het natuurlijk wel direct opvouwen en opruimen en niet nog dagen in de wasmand laten liggen :)